phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

juurekset

PORKKANA

PORKKANA (Daucus carota)

morot, carrot

Pirteä porkkana on tärkein juureksemme. Suomessa sitä syödään kaikista avomaalla viljellyistä vihanneksista eniten. Porkkana sisältää runsaasti a-vitamiinin esiastetta, beetakaroteenia, joka muuttuu elimistössä a-vitamiiniksi. Mitä pidempään porkkana on saanut kasvaa maassa, sen vitamiinipitoisempi se on. Oranssin porkkanan lisäksi saatavilla on myös keltaisia ja punaisia porkkanoita.

Porkkanaa voi käyttää hyvin monella tavalla. Se maistuu sellaisenaan välipalana, raakaraasteena tai salaateissa. Porkkanaa voi käyttää monipuolisesti myös lämpimissä ruuissa ja siitä voi tehdä vaikkapa hilloa.

Näin pidät hyvää huolta porkkanasta:

Porkkanaa säilytetään kylmässä +2 – +4 asteessa. Porkkana on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.