phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

kaalit

Kaalikasvit ovat hyvin C-vitamiinipitoisia. Niiden maku ja tuoksu tulevat niiden sisältämistä rikkiyhdisteistä.

VALKO- ELI KERÄKAALI

VALKO- ELI KERÄKAALI (Brassica oleracea)

vitkål, cabbage

Kesäkaali on keräkaalilajikkeista makein. C-vitamiinipitoinen ja edullinen kaali on monikäyttöinen vihannes. Raakana se maistuu raasteissa ja salaateissa. Kaali sopii hyvin keittoihin, muhennoksiin, kääryleisiin, murekkeisiin ja leivonnaisten täytteeksi. Maitohappokäymisen avulla valkokaalista tehdään terveellistä hapankaalia, jolloin kaalin c-vitamiini säilyy.

Sorrin valikoimissa on kesällä ja syksyllä myös erityinen käärylekaali, joka on muodoltaan perinteistä keräkaalia isompi ja litteämpi. Sen lehdet ovat kookkaat ja kerä löyhempi, eli se soveltuu erinomaisesti kaalikääryleiden tekoon.

Näin pidät hyvää huolta keräkaalista:

Kaali säilyy parhaiten kylmässä, +2 – +4 asteen lämpötilassa. Paloiteltu kaali säilytetään muovin sisässä. Valkokaali, kuten kaikki muutkin kaalit, on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä. Keräkaalia voi pakastaa raasteena tai lohkoina 10 minuutin esikiehautuksen jälkeen.