phone  +358 400 782 077       email   info(at)sorri.fi

phone +358 400 782 077 email info(at)sorri.fi
twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

twitterfacebookyoutubeinstagramPinterest

yrtit

TILLI

TILLI (Anethus graveolensis)

dill, dill

Tuuhea tilli on vanha mauste- ja lääkintäkasvi, joka on kotoisin Välimeren alueelta. Tilli sopii kastikkeisiin, salaatteihin, uusille perunoille, voileiville, maustekurkuille, keittoihin, koristeeksi, kasvis- ja liharuokiin ja etenkin kala- ja äyriäisruokiin. Syksyisin on saatavilla kruunutilliä, jolla maustetaan rapuja ja säilykkeitä.


Tuttujen kuivattujen mausteyrttien kesäisen raikas vaihtoehto ovat tuoreet yrtit. Niitä voi kasvattaa kasvimaalla, parvekkeella tai keittiön ikkunalla. Yrttien avulla saa ruokiin uusia huumaavia makuja. Yrtit ovat myös terveellisiä ja niiden avulla voi vähentää suolan käyttöä. Tuoreita yrttejä voi lisätä ruokiin reilusti; yksi teelusikallinen kuivattua yrttiä vastaa noin 1-3 ruokalusikallista tuoretta yrttiä. Yrttejä voi talven varalle myös pakastaa, kuivata tai säilöä mausteöljyyn tai -etikkaan.